Dejtingappar: dejtingappar online

måndag, 15 november 2021

Hitta kärleken. Det är en av de högsta prioriteringarna för många människor. Det spelar ingen roll i den sociala situationen som upptar. Det spelar ingen roll om du är professor vid ett universitet eller stockman i en stormarknad. Människor vill inte vara ensamma. Ibland för att vi behöver ge och ta emot kärlek. I andra, för att vi behöver ha sex. Flirta blir därför en viktig nödvändighet. Vi behöver det som luften vi andas.

Traditionellt har en partner sökts och ibland hittats på många ställen. I barerna och disco, förstås. Men också i grannens trappa, på jobbet, på institutet eller fakulteten, på en resa, på biblioteket, i parken, på läktaren i vårt favoritfotbollslag, i en yogaverkstad, i grannskapets gym. .. För detta var "bara" två saker nödvändiga: att vara på en av dessa platser och att visa din egen charm i den.

Utbyggnaden av internet, de otvivelaktiga tekniska framsteg som smartphones har upplevt och uppkomsten av en lång rad dejtingapplikationer har gjort det möjligt att spara mycket tid och ansträngning när man letar efter en partner. Samtidigt har utbudet av människor vi kan kontakta utökats kraftigt tack vare dessa applikationer.

I början var de allra flesta går apps föddes som dejtingsajter. Från en datorterminal kunde en person kontakta andra och, om flödet av sympati och önskan att träffas personligen var ömsesidigt, kunde ett möte ansikte mot ansikte arrangeras.

Mobiltelefonernas framsteg och smartphones utseende gjorde det möjligt för företag som äger dessa webbplatser att lansera sina egna mobilapplikationer. Till denna process lades den av de dejtingsajter som redan dök upp direkt som en app.

Kontakta webbplatser

Hur fungerar dejtingsajter?

Det finns för närvarande många dejtingappar på marknaden. Senare kommer vi att prata om de bästa av dem. Var och en har sina egna egenskaper och de är specialiserade inom olika sektorer. Det finns till exempel de som är gifta och vill kasta en boll i luften genom att vara otrogen mot sin partner. Det finns de som riktar sig till dem som bara letar efter tillfällig sex . De är utformade speciellt för att deras användare ska hitta vänskap. Och det finns naturligtvis skapade så att de människor som vill hitta sin bättre hälft i syfte att etablera en seriös och varaktig relation, kan göra det.

Alla fungerar dock på liknande sätt. Och det sättet går igenom att följa en rad steg.

Den första av dem alla är att skapa en profil. Profilen är så att säga följebrevet till användaren av en dejtingapp . Det är sättet att säga: det här (eller det här) är jag ... vill du ha något med mig?

I profilen, förutom fotografiet, samlas en rad personuppgifter in. Hur många? Det beror på varje webbplats eller applikation. Ålder, kön, kulturell bakgrund, om du letar efter kvinnor eller män och de ambitioner och anledningar du har till att vara användare av den aktuella sidan är några av de uppgifter som vanligtvis samlas in i profilen för en dejtingapplikation.

Alla ansökningar av denna typ betonar vikten av att göra en bra profil och i den på ett tydligt sätt ange vilka preferenser som är. Detta kommer att hjälpa den jourhavande appen att genomföra en bra screening bland sina användare och därmed erbjuda varje person i synnerhet möjligheten att kontakta de användare som bäst anpassar sig till den önskade profilen.

För att fungera använder dejtingappar det som kallas inlärningsalgoritmer. Dessa algoritmer är baserade på informationen som ges när du fyller i profilen. De flesta av dessa algoritmer lägger särskild tonvikt på platsdata. Om du bor i stad X, vad intresserar dig mest? Kontakta en person som bor i samma stad eller kontakta en annan som gör det i Y som ligger hundratals kilometer från X?

Samtidigt lär sig algoritmer av användarna. De tittar på sitt beteende, vilken typ av profiler de visar intresse för och vilka de avvisar och gör utifrån detta urval och erbjuder profiler som matchar den tjänstgörande användarens smak.

Kontaktwebbplatser begär vanligtvis också ett e-postkonto för att underlätta kontakten mellan sina användare. De flesta har dock utvecklat ett eget internt meddelandesystem. Dessa chattar garanterar konfidentialitet och integritet bland webbanvändare. I vilket fall som helst, om det du vill är att förstärka denna integritet, är det som rekommenderas att alltid skapa ett gratis e-postkonto och dedikera det uteslutande till onlinedejtingsajter .

När profilen väl har skapats beror nivån på åtkomsten för resten av användarna till den på varje dejtingapplikation eller webbplats. Det finns de som låter dig begränsa andra användares åtkomst till din egen profil och det finns de som bara tillåter betalande användare att komma åt den. Och är att de allra flesta appar av den här typen har två lägen eller versioner: en med grundläggande funktioner (gratis) och en annan med mer avancerade funktioner eller Premium-funktioner (betalda).

När du väl har registrerat dig i dejtingappen (och i de flesta fall anlitat en betalversion) kan du kontakta andra profiler. För att kunna skriva till andra räcker det i många fall inte med att ange att vi gillar den personen. För att starta en chatt kommer det också att vara nödvändigt för den personen att ange att vi också är av intresse för dem. Om det händer kommer chansen att flirta vara närmare.

Happn

Bästa dejtingapparna

Med tanke på hur dejtingappar fungerar är det dags att göra en lista över de bästa dejtingapparna. De som vi kommer att peka ut nedan är bland de kontaktsidor och sajter som används mest av dem som vill hitta en partner online eller ibland helt enkelt träffa människor .

 • Meetic . Denna hemsida och dejtingapp är speciellt avsedd för dig som vill hitta en stabil partner.
 • Tinder . Används flitigt bland unga och en av de mest framgångsrika.
 • Happn . I den här applikationen visas bara profiler för de personer som vi har korsat med.
 • Badoo . Detta var referenssidan för inte så länge sedan för de som ville hitta en partner på internet . Tinder och andra appar förvisade det till bakgrunden, men dess omdesign och dess inställning till Bumble-konceptet har gett det tillbaka en del av den förlorade framträdandet.
 • Bumble . Modernt och feministiskt, här innehas makten av kvinnor. De bestämmer när kontakt tas och när inte.
 • eDarling . Med de flesta betalda funktioner utstrålar eDarling en viss atmosfär av exklusivitet som gör det till det föredragna valet för många krävande singlar.
 • LoVoo . En av nyheterna som denna app tillhandahåller är att tillåta livevideochatt mellan användare.
 • Adoptera en farbror . I det här fallet, som i Bumbles, är det kvinnan som har kontrollen.

Tillsammans med dessa dejtingappar som för det mesta tillåter kontakt med både män och kvinnor, som är män eller kvinnor otydligt, finns det några designade och skapade speciellt för homosexuella användare. Bland dem alla sticker två ut: Grindr och Wapo . Skaparna av Grindr talar om det som "världens största sociala nätverk för homo-, bi-, trans- och queerpersoner."

tinder

Hur väljer man en dejtingapp?

Många som letar efter en partner och känner till förekomsten av den här typen av webbplatser och applikationer undrar, vilken av dem är bäst för mig? Eftersom registreringen i alla är gratis kan den som vill hitta en partner eller känner folk registrera sig i flera och ta en titt runt dem. Sedan, eftersom de vet lite om hur de fungerar, kan de gå till Premium-versionen av vilken som helst av dem för att komma åt sina betalfunktioner.

Hur som helst, för att spara tid och justera bilden ytterligare, finns det flera faktorer att ta hänsyn till innan du väljer en flirtapplikation . Dessa faktorer är följande:

 • Vilken typ av relation letar du efter?
 • Vilka funktioner erbjuder appen och vilka begränsningar har den?
 • Är det lätt eller svårt att registrera sig för det?
 • Vilken nivå av säkerhet och integritet garanterar det
 • Vilken typ av användare har applikationen?

När dessa frågor har besvarats kommer du att kunna välja med större chans att lyckas för en eller annan app.

Badoo