Platser att koppla ifrån i Barcelona

tisdag, 17 november 2020

Barcelona är en tätbefolkad stad, särskilt i vissa stadsdelar. Det är också en stad med mycket trafik och därför med mycket bakgrundsljud. Liksom alla aktiva och kommersiella städer kan Barcelona skapa stress för dem som bor i den och de som besöker den. Det är därför det är viktigt att hitta hörn i staden där du kan koppla av och fly. I det här inlägget kommer vi att rekommendera några av dessa platser att koppla av i Barcelona. Det räcker för dig att komma förbi en av dem för att återfå din lugn och njuta av en tid av lugn och ro.

Barceloneta-stranden

La Barceloneta är Barcelonas fiskedistrikt. Eller det var på hans tid, då fisket fortfarande var en del av stadens vardag. Byggt på ett trekantigt spott av land som skjuter ut i Medelhavets vatten byggdes detta grannskap på 1700-talet för att rymma folket i Barcelona som i stadsdelen Ribera hade tappat sina hus när staden byggdes. Ciutadella.

Det här området i Barcelona för att koppla av är ett område med smala och raka gator och flankeras på ena sidan av båtarna som ligger i hamnen och vid stränderna. Barceloneta Beach, en gång full av strandbarer, är idag ett utmärkt ställe att koppla av och tänka på havet eller promenera längs den efter att ha ätit eller tapas i några av de många restaurangerna och tapasbarerna i området.

Barceloneta

botanisk trädgård

Botaniska trädgården, som ligger i Montjuïc Park, är en annan av de perfekta platserna att koppla ifrån i BCN. Ett stort antal av de växtarter som är typiska för Medelhavsklimatet finns i den. Att besöka denna plats för att glömma stressen i Barcelona är att besöka ett landskap i full förändring. Ledningen för Barcelonas botaniska trädgård försöker varje år att reproducera nya arter i sin plantskola för att införliva dem i trädgårdens växtrikedom. Ibland är dessa arter perfekt anpassade och överlever. I andra, nej. Men detta disciplinerade arbete har visat att landskapet i Medelhavsområdet kan likna mycket på vissa sydafrikanska, chilenska, australiska eller kaliforniska landskap.

I denna fantastiska trädgård, som har en yta på 14 hektar, representeras cirka 1350 växtarter. Målet är dock att representera 4000 arter från hela världen. Alla arter som ingår i trädgården är grupperade efter sitt ursprung. Att försöka artificiellt återskapa de olika naturliga ekosystemen är en av de stora uppgifterna som teamet utför på denna fantastiska plats att gå i Barcelona.

Guell Park

Den som vill koppla av och titta på en fantastisk solnedgång i Barcelona kan göra det i ett av Barcelonas mest emblematiska och fotograferade hörn: Park Güell.

Författaren till denna park, den berömda och lysande arkitekten Antoni Gaudí, planerade den ursprungligen som en stadsträdgård i den renaste engelska stilen. Äntligen blev den mest kända offentliga parken i Barcelona och den mest besökta av turister, Park Güell är ett magnifikt exempel för att se hur Gaudí försökte kombinera natur och arkitektur i många av hans verk.

Av de fyrtio enfamiljshusen som skulle byggas på fastighetens 15 hektar, som tillhörde miljonärspatronen Eusebi Güell, byggdes bara två. En av dem, där arkitekten bodde, är idag Gaudí House-Museum. Parken inkluderar viadukter, verandor, stigar etc. alla designade av den katalanska arkitekten, som arbetade med den mellan 1900 och 1914.

Bland alla hörn på denna fantastiska plats att koppla av i Barcelona kan vi lyfta fram trappan med sin berömda och färgglada keramiska drake, den vågiga och keramiska bänken på det stora torget och hypostylrummet som bildas av 86 kolumner som stöder tyngden hos de ovannämnda fyrkant.

Park Güell förklarades världsarv 1984.

Guell Park

Citadel Park

Parque de la Ciudadela (Parc de la Ciutadella) är en av lungorna i Barcelona. Det får sitt namn för att det intar den plats som ockuperades av det militära citadellet som Felipe V beordrade att bygga i Barcelona efter arvetskriget. För att bygga denna militära fästning var det nödvändigt att riva alla hus som ockuperade området i Ribera-området. De 4500 personer som utvisades överfördes, som vi tidigare har angett, till ett nybyggt grannskap: Barceloneta.

Efter revolutionen 1868 revs citadellet. Av det finns för närvarande bara guvernörspalatset, kapellet och arsenalen kvar. I byggnaden som brukade fungera som arsenal är där huvudkontoret för Kataloniens parlament för närvarande ligger.

År 1888 och i samband med den universella utställningen byggdes parken. I den sticker två mycket slående konstruktioner ut: dess vackra och monumentala vattenfall och det så kallade slottet av de tre drakarna, som för närvarande fungerar som ett museum för zoologi. Dess omfattande anlagda områden, dess lundar, dess sjö, dess växthus och det faktum att det är hem till Barcelonas djurpark gör Ciudadela Park till ett perfekt hörn att koppla ifrån i Barcelona.

Horta Labyrinth Park

Labyrinth Park, som ligger i norra delen av staden, i distriktet Horta-Guinardó, är den äldsta parken i staden. Designad 1792 av en italiensk ingenjör, upptar den marken som en gång ägdes av markisen de Llupià och Alfarràs, Joan Desvalls.

Idag upptar denna romantiska trädgård att koppla av i Barcelona 55 hektar. Dessa är delvis anlagda enligt stilistiska riktlinjer för tidens neoklassiska trädgårdar. I trädgården hittar vi små rutor, rabatter, stora träd och ett vattenfall.

Parken har också ett kraftigt skogsområde. Detta område ger Parque del Laberinto en markant romantisk luft och full av hörn där du kan glömma allt. Några av dessa hörn är dekorerade med skulpturer av mytologisk natur. I parken kan vi också hitta den så kallade "Torre Soberana". Denna byggnad är inget annat än en gammal bondgård från 1300-talet som på 1800-talet renoverades i arabesk stil.

Denna park för att stressa i Barcelona får sitt namn från den vegetabiliska labyrinten som, gjord av cypresser, fungerar som ett nöjes- och spelområde.

Cervantes Park

Alldeles intill ingången till Barcelona på Avenida Diagonal är en av de minst kända och mest attraktiva parkerna i Barcelona: Parque Cervantes eller, populärt, Parque de la Rosaleda.

Detta gröna utrymme att koppla av i BCN kallas populärt på det här sättet eftersom cirka 250 sorter av rosor visas i den. I den här Barcelona-parken finns rosor och rosenbuskar av alla slag, storlekar och färger: röd, gul, blå ...

Cervantes Park, som ligger i den exklusiva stadsdelen Pedralbes, upptar cirka 9 hektar yta. Av dessa är 4 upptagna av själva rosenträdgården. Cirka 10 000 rosenbuskar växer där. Resten av utrymmet är perfekt för jogging, cykling, gymnastik, yoga utomhus etc.

Pedralbes kungliga palats

Nära Parque Cervantes och med entré genom Avenida Diagonal ligger det kungliga slottet Pedralbes, ett perfekt hörn att glömma allt i Barcelona.

Denna byggnad ligger i distriktet Les Corts och var ursprungligen en lantgård där det fanns en bondgård (Can Feliu). När egendom och en annan intilliggande köptes av greve Eusebi Güell, var det han som beställde arkitekten Joan Martorell att bygga en herrgård i karibisk stil. Den här, tillsammans med ett neogotiskt kapell, var omgiven av fantastiska och vackra trädgårdar. Någon tid senare beställde Güell renoveringen av huset till sin huvudarkitekt: Antoni Gaudí.

Det katalanska geniet var ansvarigt för denna reform och byggde en staketmur samt målpaviljongerna. Han var också delvis ansvarig för att utforma trädgårdarna som omger palatset. Olika typer av medelhavsväxter (eukalyptus, tall, cypress, magnolia, palmer ...), två fontäner och en pergola planterades där. Mellan 1919 och 1931 var Pedralbes Palace residens för den spanska kungafamiljen när de besökte staden. Idag rymmer palatset endast unionens sekretariat för Medelhavet. Självklart: att gå genom sina trädgårdar är fortfarande ett bra sätt att koppla av i Barcelona.

Magiska fontänen i Montjuïc

Montjuïc helhet är ett magnifikt utrymme att fly i BCN. Full av platser att besöka (National Museum of Art of Catalonia, slottet, Fundació Joan Miró, den spanska byn, Caixaforum, Museum of Archaeology of Catalonia, den botaniska trädgården, Lluís Companys Stadium, Palau Sant Jordi, Teatre Grec ...) och trädgårdar och hörn för att njuta av det fria, det finns dock en plats som på grund av sin obestridliga turistattraktion får en speciell relevans: den magiska fontänen.

Den magiska fontänen i Montjuïc erbjuder dem som kan överväga den i drift en underbar och magisk show av ljus, musik och vatten. Designad av ingenjören Carles Boïgas och invigd i samband med den universella utställningen 1929, har fontänen inget mer än intet mindre än 7000 miljoner livskraftiga kombinationer av vatten och el.

För att erbjuda den här underbara showen, perfekt för att låta fantasin flyga och glömma stress i Barcelona, sätter fontänen 2600 liter vatten i rörelse som dansar och lyser upp till rytmen i alla slags låtar. De som vill njuta av det här underet bör kontrollera tiderna då föreställningarna erbjuds, eftersom de varierar mycket under året.

Utan tvekan kan något av dessa hörn användas för att koppla av i Barcelona. Att koppla ifrån vardagens stress i någon av dem är enkelt, men det finns många fler. Vi kan till exempel citera Búnkes del Carmelo (som ligger på toppen av Turó de la Rovira och som är resterna av luftfartygsbatterier som användes under inbördeskriget), eller den modernistiska inneslutningen av Hospital de Sant Pau (arbete av arkitekten Lluís Domènech i Montaner), eller Aigües-vägen (en lättillgänglig stig som ligger i Collserola-bergskedjan, blir en magnifik utsiktspunkt över staden och en utmärkt plats att gå eller utöva sport).

Vi kan nämna alla dessa hörn och några fler, men vi kommer att lämna dig de åtta platserna att koppla av i Barcelona så att du kan välja en av dem och befria dig från stress och agitation i stadslivet.

Montjuic fontäner